Polnjen sladki krompir

Današnje kosilo je kronično nefotogenično 🤪, ampak zelo dobro 👌. Z rdečo lečo in kvinojo polnjen sladki krompir s tehinijevim prelivom ter radičeva solata. 💪

Najprej smo v pečico na 180 stopinj dali sladki krompir.

Nato smo v ponvi prepražili rdečo čebulo, čez čas dodali oprano rdečo lečo in kvinojo. Od začimb sol, kumin, koriander in lovorjev list. Zalili smo z vodo in pustili, da se skuha 🥘.

Na manjši ponvi smo popražili sezam. Ko se je ohladil smo ga z malo sezamovega olja in s soljo zmixali v pasto/tahini. Nato smo tahiniju primešali navadni sojin jogurt in sok limone 🍋.

Ko je bil krompir pečen smo ga vzeli iz pečice, malo izdolbli in njegovo meso umešali k leči. Nato smo z maso iz leče in kvinoje napolnili sladki krompir in ga za par minut vrnili v pečico.

Servirali smo s tahinijevim prelivom, svežo rdečo papriko 🌶️ in solato iz radiča.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s